Паштовы адрас: 230008, г. Гродна, вул. Церашковай, д. 18, каб. 207
Тэлефон/Факс: + 375 (152) 71-91-34 (дэкан); + 375 (152) 71-91-31(дэканат)
E-mail: Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.
Дзённая форма навучання
Завочная форма навучання
Навучанне праводзіцца па дзвюх спецыяльнасцях:
Спецыяльнасць «Тэхналогія захавання і перапрацоўкі харчовай расліннай сыравіны» (спецыялізацыі «Тэхналогія захавання і перапрацоўкі зерня» і «Тэхналогія хлебапякарнай, макароннай, кандытарскай вытворчасці і харчканцэнтратаў»);
Спецыяльнасць «Тэхналогія захавання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны» («Тэхналогія мяса і мясных прадуктаў» і «Тэхналогія малака і малочных прадуктаў»).
Кваліфікацыя спецыяліста: інжынер-тэхнолаг
Асноўныя сферы прафесійнай дзейнасці:
- арганізацыя вытворчасці і кіраванне тэхналагічнымі працэсамі на хлебазаводах, макаронных і кандытарскіх фабрыках, прадпрыемствах па перапрацоўцы зерня ў муку, крупы, камбікармы, малако- і мясаперапрацоўчыя прадпрыемствы;
- здзяйсненне мерапрыемстваў па павышэнні эфектыўнасці працы перапрацоўчых прадпрыемстваў, укараненне сучасных камп’ютарных праграм кіравання, прагрэсіўных тэхналагічных працэсаў; кіраванне не толькі вытворчым працэсам, але і персаналам, які ўдзельнічае ў гэтым працэсе, для стварэння ўмоў выпуску высакаякаснай прадукцыі;
- праектаванне размяшчэння абсталявання, распрацоўка тэхналагічных і тэхнічных заданняў на новае будаўніцтва або рэканструкцыю прадпрыемства з мэтай пашырэння асартыменту і аб’ёмаў вытворчасці, выпуску новых прадуктаў харчавання;
- устаноўка і кантроль рэжымаў працы тэхналагічнага абсталявання, разлік яго прадукцыйнасці, абгрунтаванне тэхналагічнай схемы вытворчасці;
- падбор аптымальных суадносін рэцэптурных кампанентаў, кантроль якасці сыравіны, паўфабрыкатаў, гатовых прадуктаў для забеспячэння адпаведнасці іх патрабаванням тэхнічных нарматыўных прававых актаў;
- распрацоўка мерапрыемстваў па прадухіленні ўзнікнення дэфектаў і браку прадукцыі;
- распрацоўка і ўкараненне ў вытворчасць сучасных тэхналогій і новай прадукцыі з расліннай, малочнай, жывёльнай сыравіны;
- распрацоўка і ўкараненне тэхнічных нарматыўных прававых актаў, вядзенне тэхнічнай дакументацыі.
Месцы магчымай працы выпускнікоў факультэта:
Спецыяльнасць «Тэхналогія захавання і перапрацоўкі харчовай расліннай сыравіны»
- на прадпрыемствах па вытворчасці хлебабулачных вырабаў;
- на прадпрыемствах па вытворчасці круп, камбікармоў, мукамольных заводах;
- на прадпрыемствах па прыёмцы, апрацоўцы і захаванні зерня і насення;
- на прадпрыемствах па вытворчасці макаронных, кандытарскіх вырабаў;
- на харчканцэнтратных вытворчасцях.
Спецыяльнасць «Тэхналогія захавання і перапрацоўкі жывёльнай сыравіны»
- на мясакамбінатах;
- на асобных прадпрыемствах па вытворчасці каўбасных вырабаў, мясных паўфабрыкатаў;
- на холадакамбінатах;
- на малаказаводах, масласырзаводах, малочнакансервавых заводах;
- у цэхах па перапрацоўцы жывёльнай сыравіны сельскагаспадарчых прадпрыемстваў;
- на прадпрыемствах па вырабе сухога абястлушчанага малака;
- на прадпрыемствах па вырабе марожанага.